LuAPE: een aangepaste bibliotheek

Bibliotheek LuAPe.

We hadden het geluk om de bibliotheek LuAPE, een gespecialiseerde plaats geschikt voor mensen met een handicap te bezoeken. Of het nu een motorische handicap, zintuiglijke, neuro-ontwikkelingssamenwerking…   We ontmoetten op de plek een warme sfeer, een team gemotiveerd om te helpen, werden we ontvangen met veel vriendelijkheid en luisteren. Een van onze leden gaat er voor zijn autistische dochter en het is een zeer positieve ervaring elke keer dat ze trek het uit.

Voor onze autistische kinderen.

De kinderen zullen hun geluk evenals hun geliefden met een mooie snoezelen ruimte, motor spelen, zintuiglijke spelen overal, educatieve en pedagogische spelletjes vinden. We zijn te bewonderen om deze kleine speelse wereld zo aangepast aan onze kinderen te zien. * De Domino met pictogrammen die bekend zijn voor velen van ons is gemaakt door het team. Een doel van dit spel is een hygiëne-educatie terwijl ze speels. Het team produceert spelletjes volgens de behoeften van mensen met een handicap.

Voor de minder jonge ook!

Hoewel we altijd associëren de term bibliotheek met de kindertijd, moet ik bekennen dat, als een autistisch persoon, ik hield van deze plaats vanuit een oogpunt van sereniteit en voelde zintuiglijke. Hun zintuiglijke ruimte is gewoon ongelooflijk (mijn volgende bezoeken, in de zeer nabije toekomst, zal niet alleen voor mijn zoon, maar Cheerath: D). Vanuit mijn ervaring wil ik u vertellen niet te beroven u om te gaan, zelfs als je niet langer een kind en je hebt zintuiglijke eigenaardigheden.

Praktische informatie:

U zult begrijpen, we zijn erg blij om een dergelijke plaats te leren kennen en we zijn van plan om er regelmatig te gaan.  De omweg is zeker de moeite waard, kan ik alleen maar proberen om u te overtuigen om je eigen ervaring te maken.  U er verblijven om alle games te genieten of te huren thuis voor een periode van 15 dagen tegen een zeer redelijke prijs. Alles is op hun website: http://www.luape.org/index.php/Aspergirls & Idefix.

Share

Geef een reactie