Achter het gordijn

Wie schrijft op het papier? Het antwoord op het einde van deze paar lijnen

*****

Hallo, hier is een kleine presentatie van mij "ASPERGIRL & IDEFIX". Ik ben een 27-jarige vrouw gediagnosticeerd voor slechts een paar maanden met autismespectrumstoornis. Ik ben wat wordt genoemd een "aspergirls". Ik ben vaak in mijn wereld, onhandig en niet erg gezellig, maar ik ben nogal aardig als een persoon als je leert om me te leren kennen. Ik heb een kleine jongen die 7,5 jaar oud en heeft dezelfde problemen als ik. Het was door het ontdekken van zijn autisme dat ik vroeg zo veel vragen. Tot de laatste dag betwijfelde ik de legitimiteit van mijn vermoeiende, lange, dure, stressvolle diagnostische proces, ondanks een geweldig team. De dag dat ik zou gaan om een antwoord te hebben eindelijk, kwam ik terug naar het kantoor voor de sluiting en na een aantal formules van beleefdheid uitgewisseld (Ja Ja, ik heb nog steeds een aantal fundamentele sociale conventies, zoals "Hello"), had ik recht zeer snel "voor We waren allemaal heel duidelijk dat je autistisch bent. " Om ben dun dan, dit punt? Ik ben echt raar als een meisje wat, zult u begrijpen. Ik zal voorkomen dat je te vertellen over mijn verleden, die was moeilijk natuurlijk door autistisch zonder diagnose en dus zonder zorg… het zal het onderwerp van een ander artikel misschien wel, maar laten we ons richten op het heden en de toekomst (mijn psycholoog zal blij zijn met mij als Ze leest me J). Dus mijn huidige: en ben eerste van al mijn gezinsleven. Wanneer u autistisch bent, is het niet gemakkelijk om een moeder te zijn en een vrouw te zijn. Ik ben vrij middelmatig in beide rollen, maar ik heb veel goede wil om goed te doen, het compenseert enigszins. Mijn neurotypical man scheurt zijn haar dagelijks tussen zijn twee autistische die besteden hun tijd ruzie anders, als het lijkt erop dat autistische mensen de relationele haat, ik vervelend, heb ik besloten om te werken met de kinderen. Want ja, ik hou echt van de relationele… met kinderen en dieren. (veel minder complex dan volwassen mensen). Ik werkte een paar jaar in Crib, meestal, maar met een paar burn-out op mijn credit, omdat het werken als een team in een kind Gemeenschap als je vol met zintuiglijke en sociale problemen is dit het ergste idee dat we kunnen hebben. Na een zoveelste burn-out, besloot ik dat het voorbij was voor mij. Ik hoop om terug te gaan naar school om te werken met kinderen met speciale behoeften. Natuurlijk als ik autistisch ben, zal ik leiden tot een aantal van mijn beperkte belangen. In een notendop: psychologie, onderwijs, pedagogiek. De boeken (van mijn favoriete onderwerpen) die ik verzamel (dit is de belangrijkste oorzaak van mijn zorgen van budgetmanagement), sociale netwerken (om mijn beperkte interesses te bespreken), surfen op het internet (om informatie te vinden over mijn beperkte interesses), Maak trainingen (omdat ik hou van leren). Ik had het geluk om te ontmoeten op mijn route een aantal prachtige mensen, ouders van autistische kinderen, autistische zelf… Al deze mensen hebben me veel geholpen, geluisterd naar, verwelkomd met mijn verschil. Zij hebben mij de gelegenheid gegeven om relaties te hebben, terwijl ik mijn misadressen Tolereer, door mijzelf te waarderen voor wie ik ben. De meeste van deze mensen maken deel uit van de Autisme in Action Association, waarin ik ben een zeer actieve vrijwilliger. Zo veel voor de kleine presentatie.

*****

Hallo, leuk om je te ontmoeten, mijn naam is Christopher. Ik was 29 jaar geleden, ik woon in namen. In een korte en beknopte manier, om te praten over mijn carrière, zou ik zeggen dat ik ging door een aantal gebeurtenissen als een moeilijke scholing (ik verliet de school op 17 jaar oud), ik was zonder huisvesting twee keer, heb ik ook stootte in verschillende (zeer) harde Werkelijkheid zoals carrière weg, administratieve, sociale relaties of privé of meer formeel. Na veel moeilijkheden en valkuilen, slaagde ik erin om een erkenning van gehandicapte persoon te krijgen, evenals een diagnose van autistische Asperger door de Arc de Liège… Maar het kostte me drie jaar om dit alles te krijgen en mijn leven weer op de rails, eindelijk het krijgen van de juiste hulp. Ik moet zeggen dat ik iemand ben die, denk ik, zeer atypisch is. Voor een heleboel dingen die ik ben erg vindingrijk en onafhankelijk, voor anderen ben ik een echte quiche. Het is ingewikkeld om me te zijn! Ik ben gepassioneerd door denkbeeldige werelden, ik ben een "Geek" zoals ze zeggen. Dat betekent games in elk genre, films, Series, manga, enz. Ik hou ook van kunst in het algemeen, vooral muziek en meer specifiek extreme metal. Ik heb ook een zangeres van dit soort muziek in een paar groepen, maar dit heeft nooit iets ernstigs helaas. Ten slotte ben ik zeer geïnteresseerd in politiek en filosofie, ik ben een vrij romantisch en idealistisch persoon. Voor meerdere jaren heb ik omarmd schrijven, en hoewel ik regelmatig schrijven sinds de leeftijd van 14 jaar (mijn allereerste tekst, ik herinner me, was een verhaal in een notebook op school toen ik 10 jaar oud) gedichten, teksten van liedjes… Ik verhuisde naar een hoger stadium door de lancering van mezelf in het schrijven van een fantastische saga die ik tellen en hopen goed te publiceren in een (zeer) nabije toekomst, en ook het schrijven van een blog (adres = > http://histoiresdunmec.wordpress.com) waar ik spreek over verschillende Onderwerpen die mij beïnvloeden en mij aanspreekt. Ik hoop dat dit alles zal gebeuren op een dag en dat ik kon leven, dat ik ben getalenteerd genoeg om "een carrière" te maken in het midden van kunst, verhalen, imaginaire werelden. Niets zou me gelukkiger maken dan om dit alles met andere mensen te delen, om mijn hartstocht en mijn liefde van al deze dingen met anderen te leven. Ik ben blij, trots en blij te kunnen schrijven voor de Autisme in Action Association en ik hoop dat u geniet van mijn lijnen. Vooruitblikkend om u te ontmoeten en bespreken meer met je.

Share

Geef een reactie