Deelnemen

Samen zijn we sterker. /Caption Het leven is hard. Het leven zal je kruipen. Het leven is pijnlijk. Iedereen die anders durft te pretenderen is een charlatan, een leugenaar. Als legendarische toespraak van Rocky (de originele video in het Engels) aan zijn zoon zegt: het leven… ze zal je op haar knieën. Er zijn verschillende manieren om te verwerven wat je verschuldigd bent in het bestaan. Geloven in je, hard werken, niet te verliezen hoop, goed omringd, een beetje duwtje van het lot, en zo verder. Het is heel belangrijk om dit alles. Het is zelfs belangrijk om te kunnen vertrouwen op een persoonlijke bron om te kunnen vooruitgang in het leven, om te groeien, om te slagen, om zijn moeilijkheden te overtreffen, om geluk te bereiken. In de wereld van vandaag, is het noodzakelijk om te kunnen omringen jezelf, om te kunnen iemand om op te rekenen, iemand die kan schouder, neem het Relais, en Consort. Hoe een project van een deel te slagen? Dat is niet mogelijk. Zelfs de grootste self-made man hebben gehad op een of ander moment de hulp van iemand. Zelfs iemand die een project rijdt van een stuk van a tot Z krijgt hulp van iemand, het lezen van een boek, het vinden van een lijn van code op het Internet, vragen iemand vragen, enz. Zelfs Batman heeft iemand om op te rekenen. Alfred. /Caption Ik ben een zeer eenzame persoon, zelfs als het niet echt door de keuze, maar laten we verder gaan. Ik werk niet erg goed als een team, ik voel me niet comfortabel met het idee van afhankelijk van iedereen. Op een dag een krimp (een goede, zeldzaam genoeg om op te merken) vertelde me "Ik kan niet voorkomen dat tsunami's, of aardbevingen." Ook boot kan het lijken… hij heeft gelijk. Wie zijn wij, zo niet mannen? Wie zijn wij, zo niet zakken van wandelen vlees nemen voor God in onze meest megalomane momenten? Persoon. We zijn alleen stof verloren in de uitgestrektheid van het universum. Ik ben allesbehalve patriottisch, maar "de Unie maakt kracht" dat is het motto van België is niet de domste ik kon horen (zo belachelijk als het wordt gezien de verdeling van het land, maar ook niet). Wat je ook doet, moet u op een bepaald punt van de hulp van anderen, of iets anders. Je moet bomen en Groenen om te ademen, moet je de natuur om je te voeden (zelfs als je veganistisch), heb je ouders die je geboren. Wij zijn geen eindige wezens, wij zijn geen perfecte wezens. De aarde zal fijn zijn zonder jullie, maar het tegenovergestelde is allesbehalve waar. En dat, de Amerindianen had begrepen het goed… /Caption In naam van het gemeenschappelijk goed is het belangrijk om deel te nemen, te omvatten, te delen, te ruilen, te gaan in dezelfde richting, om te werken aan dezelfde lengte van de steun, ten behoeve van iedereen. Niemand mag worden uitgesloten omdat elke bijdrage telt. Elk idee, elk initiatief, elke deelname. Als we allemaal op hetzelfde pad van het leven, is het te dom niet om de implicatie die een visie waarop we het eens, op een doel dat een groter aantal ten goede zou komen dan alleen onze egoïstische weinig trots te zien. In mijn geval heb ik twee dingen gekozen waarin ik mijn bestaan wil wijden, en waarop iedereen welkom is om zijn steen naar het gebouw te brengen, om mij te helpen, om ons te helpen, voor een dag, dat iedereen kan genieten. Deze tweestrijd zijn: het delen van kunst, en de verbetering van de kwaliteit van leven van de meest kwetsbare mensen. U bent meer dan welkom om deel te nemen…. Omdat… Samen zijn we sterker. /Caption

***

Share

Geef een reactie