LuAPE: een aangepaste speelgoedbibliotheek

De LuAPe spelotheek.

We hadden de kans om de LuAPE speelgoedbibliotheek te bezoeken, een gespecialiseerde plaats aangepast aan mensen met een handicap. Of het nu gaat om motorische, sensorische, neuro-ontwikkelingsstoornissen…  We ontmoetten op een warme sfeer, een team dat gemotiveerd was om te helpen die ons met veel vriendelijkheid en luisterbereidheid ontvangen. Een van onze leden gaat daar voor zijn autistische dochter en het is een zeer positieve ervaring elke keer dat ze ervan leren.

Voor onze jongeren met autisme.

Kinderen en hun geliefden zullen hun geluk vinden, in een prachtige snoezelen ruimte met motor-, zintuig-, educatie- en leerspelletjes. We bewonderen deze kleine speelse wereld zo wel aan onze kinderen aangepast te zien.

*Domino met pictogrammen die voor velen van ons bekend zijn wordt door het team gemaakt. Een doel van dit spel is hygiëne-educatie terwijl het leuk is. Het team maakt spelletjes volgens de behoeften van mensen met een handicap.

Ook voor ouders !

Hoewel we de term spelotheek altijd met de kindertijd associëren, moet ik bekennen dat ik als autistisch persoon deze plek heel prettig vond vanuit een standpunt van sereniteit en zintuiglijke sensaties. Hun zintuiglijke ruimte is gewoon geweldig (mijn volgende bezoeken, in de zeer nabije toekomst, zullen niet alleen voor mijn zoon zijn, maar sst ! 😀 ). Vanuit mijn ervaring wil ik u niet zeggen om jezelf te ontnemen om er naartoe te gaan, zelfs als je niet een kind en je hebt de sensorische eigenschappen.

Praktische informatie :

U begrijpt het, we zijn erg blij om zo’n plek te kennen en zijn van plan daar regelmatig heen te gaan. De omweg is het echt waard, alleen kan ik maar proberen je over te tuigen om je eigen ervaring te maken.  Je kunt ter plaatse blijven om van alle spellen te genieten of ze thuis te huren voor een periode van 15 dagen tegen een zeer redelijke prijs.

Alles staat op hun website : http://www.luape.org/index.php/

Aspergirls & Idéfix.

Share

Geef een reactie